Restavracija s prenočišči Kafana Izvor Lisine

Restavracija s prenočišči Kafana Izvor Lisine

Dolina reke Resave oz. Resavska dolina v vzhodni Srbiji, ki se razprostira na prostoru med reko Velika Morava in Kučajskimi planinami, slovi po neokrnjeni naravi in neizmerni lepoti. Na omenjenem območju so kar trije naravni rezervati (Vinovača, soteska reke Resave in kanjon Suvaja), kjer lahko obiskovalci uživajo v številnih naravnih znamenitostih. Med njimi moramo posebej izpostaviti čudoviti slap Veliki buk, ki mu domačini pravijo tudi Lisine. Slikoviti slap se nahaja okrog 20 km od Despotovca in le kakšnih 5 km iz centra vasi Strmosten. Od leta 1995 je zaščiten s posebno vladno uredbo Republike Srbije kot spomenik narave posebnega pomena ˝Spomenik prirode Lisine˝. Ime Lisine izhaja iz istoimenske kotline, gre pa za zaščiteno območje, ki obsega rečico Vrelo, slap Veliki buk in izvir Veliko vrelo v podnožju vrha Sokolice na planini Beljanica. Ne daleč stran le kakšnih 10 minut od slapa stoji restavracija s prenočišči Kafana Izvor Lisine, ki je tod zagotovo ena od najboljših.

kafana izvor lisine

Ponaša se z odlično hrano prave domače srbske kuhinje in postrežbo nasploh. Restavracija, ki jo vodita zakonca Vaska i Miško ima nadvse zanimiv ambient in  zelo lepo urejeno okolico, goste pa zaposleni postrežejo z nasmehom in veliko gostoljubnostjo. Ponosni so na svoje menije iz samih domačih sestavin, ki jih nabavljajo od okoliških kmetov. Pri tem moramo omeniti, da je tod narava povsem neokrnjena, saj daleč naokrog, vsaj kakšnih 100 km, ni nobene industrije in npr. zelenjava na njihovem krožniku je okusna kot z domačega vrta. Seveda ne moremo brez omembe domačega kajmaka in prav posebnega kruha, ki mu pravijo pogača, pečejo pa ga na poseben način podoben izpod peke in sproti glede na naročila. Njegov okus je božanski in ekipa spletnega portala MojSvet.Info smo ga vsak dan naročili za na pot. Nasploh so meniji obilni in polni samih dobrot, ki se jih gosti težko odrečejo, ob tem pa moramo izpostaviti tudi zajtrk, ki je za razliko od mnogih drugih res kraljevski.

kafana izvor lisine

Restavracija Kafana Izvor Lisine je idealna iztočnica za oglede naravnih znamenitosti in znamenitosti srbske kulturne dediščine v resavskem okraju. Med njimi moramo posebej izpostaviti čudovito Resavsko jamo (Resavska pečina), samostan Manasija pri Despotovcu, znamenit bukov sestoj Vinatovača, kjer rastejo bukve stare tudi več kot 350 let, potem muzej premogovništva Senjski rudnik, samostan Ravanica … Idej za oglede znamenitosti tod je precej in po napornem potepanju in ogledih se zvečer prileže udobno ležišče, ki jih ponuja prav restavracija s prenočišči Izvor Lisine. Ta razpolaga z 10 ležišči, ki so razporejena v dveh troposteljnih etno bungalovih in dveh dvoposteljnih apartmajih. Vsi so res lepo urejeni in udobni, posebno doživetje pa sta prav etno bungalova, ki imata prostorno teraso. To je ekipa spletnega portala z veseljem uporabljala za večerna kramljanja ob kavici oz. obujanje spominov na preživet dan. Kavico skuhano na turški način smo seveda naročili v restavraciji, ki obratuje tudi do poznih večernih ur.

kafana izvor lisine

Jutranje prebujanje je za vsakega gosta posebno doživetje saj se lahko naužije res čistega zraka, ki dodobra napolnil pljuča, pogled na lepo urejeno zelenico okrog restavracije in bližnji gozd pa vsakemu vlije posebno energijo za nove podvige v tekočem dnevu. V kolikor vas torej pot in raziskovalna žilica ponese v te kraje, ekipa spletnega portala MojSvet.Info nadvse priporočamo prav restavracijo s prenočišči Kafana Izvor Lisine.

Kafana Izvor Lisine
Vaska i Miško
Lisine – Strmosten
35215 Stenjevac – Srbija
T: +381 64 513 83 83
F: https://www.facebook.com/kafana.izvor.lisine/
E: info@lisine.rs
W: http://www.lisine.rs/

Kafana Izvor Lisine

nalaganje map - prosimo počakajte ...

Kafana Izvor Lisine 44.101894, 21.640601 Kafana Izvor Lisine Ne daleč stran le kakšnih 10 minut od slapa Lisine stoji restavracija s prenočišči Kafana Izvor Lisine, ki je tod zagotovo ena od najboljših. Ponaša se z odlično hrano prave domače srbske kuhinje in postrežbo nasploh. Restavracija, ki jo vodita zakonca Vaska i Miško ima nadvse zanimiv ambient in  zelo lepo urejeno okolico, goste pa zaposleni postrežejo z nasmehom in veliko gostoljubnostjo. Podrobnosti...

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@mojsvet.info.