Apartmaji in sobe Fratnik Štanjel

Apartmaji in sobe Fratnik Štanjel

Na zahodu Slovenije, v objemu Tržaškega zaliva, leži svojevrstna pokrajina Kras, ki jo je skozi tisočletja močno oblikoval človek. Ta se je pri urejanju svojih bivališč vedno prilagajal naravi in skupaj z njo ustvaril danes tako prepoznavno kulturno krajino, kjer je imela sakralna dediščina kot so cerkvene stavbe posebno vlogo. Bogata kulturna dediščina Krasa vpeta v vsakdanje življenje navadnega človeka Kraševca se skriva v tisočerih zgodbah, vasicah, naseljih in cerkvah. Za spoznavanje Krasa je en dan preprosto premalo in si je za potepanje po čudoviti pokrajini potrebno vzeti več dni. Pri tem se popotniku poraja vprašanje kje na Krasu se nastaniti. Nastanitvenih objektov je na Krasu precej, prevladujejo pa privatne sobe in apartmaji ter turistične kmetije, ki obiskovalcem ponujajo dobre usluge. Pa vendar je tudi med njimi razlika, predvsem v lokaciji in ponudbi. Za potepanje po Krasu priporočam Apartmaje in sobe Fratnik iz Kobdilja.

apartmaji fratnik štanjel

Čudovita okolica apartmajev Fratnik z dvoriščne strani

Ti se nahajajo torej v vasi Kobdilj, ki je značilna gručasta kraška vas, v njej pa se je rodil tudi arhitekt in urbanist Maks Fabiani, ki je naselju vtisnil močan pečat. V gornjem Kobdilju se na vrhu hriba Gradišče nahajajo ruševine dveh ločenih prazgodovinskih gradišč, na trgu trikotniškega tlorisa v dolnjem Kobdilju pa so si okrog leta 1792 ustvarili svojo rezidenco Fabianijevi. V 15. stoletju je bila zunaj naselja na sosednjem griču zgrajena manjša pokopališka cerkev sv. Gregorja in vaško pokopališče, kjer je Fabiani tudi pokopan. Apartmaji in sobe Fratnik se nahajajo v neposredni bližini omenjene Fabijanijeve rezidence in so zelo lepo opremljeni. Fratnikovi so zelo gostoljubni in z svojim obiskovalcem radi pomagajo pri načrtovanju izletov in raziskovanju Krasa. Ponosni so na svojo klet v kateri hranijo odlično vino, ki vsakega obiskovalca čaka tudi kot dobrodošlica.

apartmaji fratnik štanjel apartmaji fratnik štanjel

Pri Fratnikovih nudijo prenočišča v komfortnem apartmaju za 4 osebe in v eno ter dvoposteljnih sobah, vse nastanitvene kapacitete pa so opremljene s svojo kopalnico, brezžično internetno povezavo (WiFi) in TV. V apartmaju za 4 osebe je kuhinja z jedilnico in dnevnim prostorom, odlagalni prostor ter koplanica.V nadstropju je velika spalnica (zakonska postelja), manjša spalnica (dve postelji) ter balkon. Apartma ima v dnevnem prostoru možnost dveh dodatnih ležišč. V apartmaju za 2 osebi je kuhinjska niša s pripadajočimi elementi, jedilni, dnevni in odlagalni prostor, ter kopalnica. V nadstropju je velika mansardna spalnica, z možnostjo dveh dodatnih ležišč. Okolica apartmajev je čudovita in lepo urejena, na dvorišču pa se obiskovalci lahko po celodnevnem raziskovanju Krasa tudi sprostijo na klopeh ob dobri kavici in seveda odličnem domačem teranu.

apartmaji fratnik štanjel

Kotiček na dvorišču s klopni in stoli za sprostitev

V neposredni bližini apartmajev sta železniško in avtobusno postajališče, od apartmajev pa se lahko v dobre pol ure sprehodite do bližnjega Štanjela, ki je najslikovitejše naselje na Krasu. Grad Štanjel, domačija arhitekta Maksa Fabjanija v Kobdilju in po njem imenovana Fabianijeva pot od Štanjela do Kobdilja je le nekaj atrakcij, ki so v neposredni bližini apartmajev. V samo pol ure lahko z avtomobilom pridete tako v Sežano ali Novo Gorico, v Trst ter obmorsko kopališce Sistian. Po okoliških vaseh se lahko zapeljete tudi s kolesom ali pa si prelepo kraško pokrajino ogledate peš. Kdor si med potepanjem po Krasu zaželi tudi osvežitve v morju je najbližja morska plaža Sesljanski zaliv/Sistiana mare le kakšnih 25 min vožnje. Prav tako je zelo blizu Kosovelova domačija, Kobilarna Lipica, Miramarski grad, Devinski grad, Trst in spomenik na Cerju ter naravne znamenitosti kot npr. Škocjanske jame, jama Vilenica ter mnoge kolesarske in planinske poti. Skratka Apartmaje Fratnik nadvse priporočam tudi zaradi dostopne cene.

apartmaji fratnik štanjel

Notranjost enega od apartmajev

Apartmaji in sobe Fratnik
Kobdilj 5/c, 6222 Štanjel
T: +386 5 769 01 16
F: +386 5 769 10 71
E: info@fratnik.com
W: http://www.fratnik.com/

Sobe Fratnik, Kobdilj

nalaganje map - prosimo počakajte ...

Sobe Fratnik, Kobdilj 45.814350, 13.850241 Sobe Fratnik, Kobdilj Za potepanje po Krasu priporočam Apartmaje in sobe Fratnik iz Kobdilja, ki se nahajajo v neposredni bližini Fabijanijeve rezidence in so zelo lepo opremljeni. Podrobnosti...

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@mojsvet.info.