Apartma Bogojević – Golubac

Apartma Bogojević – Golubac

Reka Donava je prežeta s čudovito naravno in izjemno kulturno dediščino, za ljudi ob njenem nabrežju pa je vedno predstavljala vir življenja. Tako reka, ki je oblikovala eno najbolj očarljivih pokrajin že stoletja velja za zibelko kulture in civilizacije. Za svoja potovanja so jo uporabljali mnogi cesarji in kralji, po njihovih sledeh pa je danes mogoče občudovati samostane in razkošne gradove ter čudovita srednjeveška mesta. Eno od takšnih srednjeveških mest ob Donavi, ki je vsekakor vredno obiska je tudi znameniti Golubac v Srbiji, ki je nastal kot branik v Džerdapsko sotesko, znan pa je po svoji čudoviti trdnjavi oz. gradu (tvrđava Golubački grad). Pri omenjenem mestu reka zapusti Panonsko nižino, njen širok in umirjen tok pa se prepusti ozki in visoki Džerdapski soteski z mnogimi meandri. Gre za največjo in najdaljšo sotesko v Evropi, ki ji mnogi pravijo tudi Železna vrata, njene stene pa se nad Donavo dvigajo tudi do 800 m.n.m.

Golubac

Grad Golubac, ki je ves čas imel burno zgodovino je enostavno prekrasen, prav tako pa tudi okoliške znamenitosti, ki so obiskovalcem kraja praktično na dlani. Že prej omenjena Džerdapska soteska z znamenitim arheološkim najdiščem Lepenski Vir, bližnji srednjeveški samostanom Tumane, atraktivna pot do razgledne točke Velika čuka s katere se vije prekrasen pogled na  grad Golubac in Donavo so samo nekatere točke, ki jih enostavno morate obiskati. Sam kraj pa ne nudi le oglede znamenitosti, temveč ponuja tudi druge aktivnosti kot je npr. ribolov in ogled z ladjico, na svoj račun pa bodo prišli tudi kulinarični sladokusci. Vse omenjeno in še mnogo več bo obiskovalcu potrebno vsaj tri dni, kot odlično izhodišče za uživanja in nepozabnega doživetja pa priporočamo Apartma Bogojević Golubac v samem centru mesta Golubca neposredno na obali Donave.

apartma bogojević golubac

Leta 2016 obnovljeno dvosobno stanovanje s površino 58 m2 ponuja vse kar potrebujete za prijeten oddih po aktivnem raziskovanju znamenitosti. Namenjeno je za bivanje petih (5) odraslih oseb, ki imajo na razpolago dnevno sobo z veliko francosko posteljo in dodatnim ležiščem (fotelj), spalnico z dvema ločenima posteljama, lepo urejeno kuhinjo, kopalnico s kadjo in hodnik. Gostom je na razpolago brezplačen Wi-Fi, kabelska TV in klima del ponudbe pa so tudi brisače in natikači za udobno počutje. Apartma se nahaja v pritličju večstanovanjske zgradbe z lepi pogledom na obalo Donave s sprehajalno promenado in lepo urejen park. Pred stavbo je tudi velik parkirni prostor, ki je varen, v neposredni bližini le kakšnih 100 m pa so pekarna, trgovina in odlična restavracija v kateri imajo gostje apartmaja poseben popust.

apartma bogojević golubac

Apartma je torej na odlični lokaciji, domači pa so zelo prijazni in ustrežljivi. Ob prihodu vam pripravijo dobrodošlico z domačim žganjem, gostom pa je prvi dan na razpolago tudi sveže sadje in v hladilniku prijetno ohlajena raznovrstna pijača (pivo, sokovi, ustekleničena voda …). Če vas torej pot zanese v te kraje je Apartma Bogojević Golubac odlična izbira in ga nadvse priporočamo.

Apartman Bogojević Golubac
Milen Bogojević
Dunavski kej 4/2
12223 Golubac – Srbija
M: +381 63 284 615
Apartma Bogojević, Golubac

nalaganje map - prosimo počakajte ...

Apartma Bogojević, Golubac 44.654234, 21.626898 Apartma Bogojević, Golubac Kot odlično izhodišče za uživanja in nepozabnega doživetja v mestu Golubac in Đerdapu priporočamo Apartma Bogojević Golubac v samem centru mesta Golubca neposredno na obali Donave. Leta 2016 obnovljeno dvosobno stanovanje s površino 58 m2 ponuja vse kar potrebujete za prijeten oddih po aktivnem raziskovanju znamenitosti. Podrobnosti...

Fotografija je zaščitena! Za dovoljenje kopiranja ali objave lahko zaprosite na info@mojsvet.info.